BuurtBespaarBudget – Dorpshuis de Eekhof

Gepubliceerd: 3 weken geleden (2023-01-11)

Zoals voor de kerstvakantie al aangekondigd komen wij in deze uitgave terug op het BuurtBespaarBudget. Nog even een samenvatting van de plannen: 

Enerzijds willen we graag het Dorpshuis verduurzamen. Hiervoor organiseren wij op 4 februari om 10:00 uur een dag om gezamenlijk de kleine energiebesparende maatregelen te installeren. Hiervoor hoef je geen Bob de Bouwer te zijn, goede zin is genoeg. Iedereen die op 4 februari komt helpen krijgt ook een Duurzaamheidstas. 

Anderzijds willen wij Broekstrekers die het zelf lastig vinden om hun huis energiezuiniger te maken de mogelijkheid geven om zich aan te melden. Hiervoor bieden wij, gratis, de volgende opties aan:

 • Het leveren van een Duurzaamheidstas met allerlei energiebesparende hulpmiddelen;
 • Het koppelen aan een Energiemaatje, iemand die je helpt met de installatie van de energiebesparende hulpmiddelen uit de Duurzaamheidstas;
 • Een afspraak met een gratis energiecoach (zie uitleg hieronder).

Op de opgavestrook kan je vóór 18 januari aangeven of je ons zou willen helpen (vrijwilligers ontvangen allemaal een eigen Duurzaamheidstas), of dat je onze hulp zou willen inschakelen. 

Als aansluiting op onze plannen heeft de gemeente ook energiecoaches opgeleid die kunnen helpen. De energiecoaches zijn vrijwilligers, werkzaam in de eigen gemeente en geven informatie zonder commercieel oogmerk. In de Broekstreek wonen twee energiecoaches die u kunt inschakelen.

Wat doet de energiecoach?

 • De energiecoach gebruikt een checklist om je voor te lichten over je energieverbruik. Met deze uitgebreide checklist, de energierekening en de woninggegevens gaat de energiecoach samen met jou de woning door.
 • De energiecoach geeft voorlichting en informatie over je energierekening en vertelt hoe je met eenvoudige (gedrags-)maatregelen veel energie kunt besparen.
 • De energiecoach geeft informatie over de huidige kwaliteit van de constructies (isolatie) en de installaties in je woning.
 • De energiecoach kijkt met jou naar mogelijkheden om duurzame energie op te wekken, zoals zonne-energie.
 • Geeft besparingstips over wat je kunt doen om je energieverbruik te verlagen door bijvoorbeeld je gedrag aan te passen, de woning wel of niet (extra) te isoleren en de installatie wel of niet te verbeteren.

Na het huisbezoek ontvang je van de Drentse energiecoach een rapport met de resultaten waar je zelf mee aan de slag kunt. Een (gratis) bezoek kun je aanvragen via secretaris@eekhofekehaar.nl of je geeft dit direct aan op het opgaveformulier!  Tot 4 februari! 

Opgavestrook BuurtbespaarBudget 

Voor 18 januari aanmelden

Naam: 
Adres: 
Telefoonnummer/email: 

Hieronder kun je aangeven welke hulp je zou willen ontvangen, of zou willen bieden (meerdere opties mogelijk): 

 • Ik kom 4 februari helpen om het Dorpshuis te verduurzamen

 

 • Ik vind het leuk om Energiemaatje te worden

 

 • Ik zou graag een Duurzaamheidstas willen ontvangen en maak graag gebruik van een Energiemaatje voor de installatie

 

 • Ik wil graag een Duurzaamheidstas ontvangen maar heb geen hulp nodig met de installatie van de producten

 

 • Ik wil graag een afspraak inplannen met de gratis energiecoach

 

De opgavestrook kan ingeleverd worden bij Marleen Eerland (hoofdstraat 25 in Ekehaar) of Remko Brinkman (Amen 62 in Amen). Digitaal mag ook: secretaris@eekhofekehaar.nl. Heb je nog vragen, dan mag je altijd bellen naar 06-38299666 (Marleen) of mailen naar secretaris@eekhofekehaar.nl

Copyright 2016 - 2023 OnlineBouwers.nl | Uw eigen website gemakkelijk beheren