Nieuws van Dorpsbelangen : 23 maart Landelijke opschoondag

Gepubliceerd: 4 maanden geleden (2024-02-29)

Op 23 maart maken we samen de Broekstreek schoon!
Ga je graag opgeschoond de lente in? Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2024 organiseren we in de Broekstreek de jaarlijkse Zwerfvuilactie. Doe je ook mee?
Reserveer dan zaterdagochtend 23 maart alvast in je agenda. 
Met materialen van de gemeente en vrijwilligers uit de Broekstreek gaan we onze omgeving weer grondig opschonen en het afval dat op straat of in de natuur rondslingert opruimen. We starten om 9 uur vanuit Eleveld (het Brinkje) en Amen (De Amer). In Ekehaar vertrekken we vanuit cafĂ© Popken en kan je vanaf 08.30 eerst een kopje thee of koffie drinken, alvorens om 09.00 uur te beginnen met de zwerfvuilactie.
Na afloop komen we gezellig samen, wisselen we de bijzondere vondsten uit en is er voor iedereen een bedankje in de vorm van een hapje en drankje.
 Het zwerfafval dat bewust of onbewust door mensen is weggegooid, achtergelaten bestaat vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingen (snoepwikkels, blikjes, flesjes en patatbakjes). Als we dat niet opruimen blijft het heel lang liggen, voordat het is afgebroken. Dat ziet er niet mooi uit en heeft natuurlijk negatieve effecten op
de gezondheid van mensen en op de natuur.  
We hopen dat we 23 maart weer op een flinke groep vrijwilligers kunnen rekenen! Info: 06-31753735

Copyright 2016 - 2024 OnlineBouwers.nl | Uw eigen website gemakkelijk beheren