Verslag van de 18e Broekstreker Veldloop de “Hel van Ekehaar”

Gepubliceerd: 2 weken geleden (2023-01-19)

Op zondag 15 januari 2023 is de 18e Broekstreker Veldloop weer gelopen, eindelijk na 2 Corona jaren met beperkingen was het weer mogelijk de Veldloop te organiseren.

De weersomstandigheden waren soms hels, maar een echte uitdaging voor de bikkels. De vele regen van de afgelopen dagen hadden het parcours nat en blubberig gemaakt, maar wie er niet om gaf kon prima uit de voeten. De zon liet zich ook zo nu en dan zien en het schitterende parcours gaf de lopers waar ze voor kwamen. 

Van de groep leeftijd basisschool kinderen liepen 44 kinderen naar leeftijd 1 of meer ronden van 400 meter. De oudsten liepen 4 ronden dus 1600 meter. Kinderen van de school in Ekehaar hadden in de afgelopen weken fanatiek samen met de meester, die zelf de 4 mijl liep, getraind.

En zeker 30 junioren/senioren/veteranen gingen de uitdaging aan om naar keuze 4 of 6 mijl te lopen.

De catering in en rond het dorpshuis De Eekhof was goed verzorgd en lopers en publiek konden zich opwarmen en ondertussen genieten van dranken en spijzen.

Zoals velen bekend is: de schitterende route van de Veldloop met zowel een wedstrijd als recreatief karakter slingert zich op een natuurlijke manier door het Broekstreker Stroomdallandschap via smalle onverharde modderpaden met als hindernissen een berg zand en een paar bruggen en wat hoogte verschillen. 

De dag fotograaf Martijn Marree heeft vast mooie foto’s gemaakt welke binnenkort op de website van SVDB te zien zullen zijn.

De speaker van de Veldloop, Harm Noor, heeft op deskundige wijze het commentaar weer verzorgd. Op zijn eigen manier weet hij altijd de lopers aandacht te geven en het publiek goed te informeren.

Voor meer informatie en uitslagen verwijzen we graag naar de website www.svdb.nl

De opkomst van lopers bij dit evenement was dit jaar behoorlijk minder dan voorgaande edities van de Veldloop, wellicht schrokken de soms barre weersomstandigheden sommigen toch af.

Onder meer de inzet van alle vrijwilligers en sponsoren die de Veldloop mogelijk maken verdient het dat er veel lopers aan het evenement deelnemen, binnenkort gaat de commissie Veldloop een en ander evalueren met een vooruitblik naar de Veldloop 2024.

Na de veldloop vond de verloting plaats in het Dorpshuis en werden hier ook de bekers, medailles en geldprijzen uitgereikt aan de prijswinnaars. Het parcoursrecord uit 2020 op de afstand 4/6 mijl is niet verbroken.

We kijken als commissie Veldloop zeker terug op een mooi verlopen evenement onder prima omstandigheden, bedanken iedereen die de Veldloop mogelijk heeft gemaakt, sponsoren en vrijwilligers, publiek en natuurlijk de lopers.

Zie bijgaand de uitslagen van de groep basis school leerlingen en de nummers 1,2,3 per categorie junioren/senioren, veteranen.

Copyright 2016 - 2023 OnlineBouwers.nl | Uw eigen website gemakkelijk beheren