Werkgroep Historie de Broekstreek.

De Broekstreek is rijk aan historie. Er is in 2009 een boek uitgegeven waarin is opgenomen de volledige bewonersgeschiedenis van de Broekstreek vast gelegd. Daarnaast is er ruim geschreven over de historie, van het verenigingsleven, gewoonten en gebruiken en het bedrijfsleven in de Broekstreek. Omdat het boek een momentopname is, is het dus niet meer actueel. Ook in de Broekstreek veranderen zaken, zoals de bewonersgeschiedenis, we hebben Corona grotendeels achter ons maar ook het leven op het platteland.
Dat is de reden dat de werkgroep is gaan werken aan een digitale omgeving.  Een omgeving die wekelijks wordt bijgewerkt en dus altijd actueel is.  De werkgroep heeft meerdere videofilms gemaakt over gebeurtenissen, personen en evenementen in de Broekstreek. Denk hierbij aan de Boermarken, TBC en de Basisschool en er wordt weer gewerkt aan een nieuwe film met drone beelden van de Broekstreek.  Wilt u meer informatie over de werkgroep stuur dan een mail naar whb@debroekstreek.nl

Eind 2022 is het boek ook digitaal beschikbaar gekomen. Kies op de hoofdpagina rechts voor de knop Kroniek van de Broekstreek. 

Copyright 2016 - 2024 OnlineBouwers.nl | Uw eigen website gemakkelijk beheren